Israel si Iordania spiritualitate si parfum oriental

oferta speciala
1239 EUR 1139 EUR / pers.
Rezerva acum

Circuite avion

Zbor din Timisoara pana la Tel Aviv.
Excursie si Pelerinaj in Tara Sfanta si Iordania

Ziua I: CATRE ŢARA SFANTA

Zbor din Timisoara catre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv - ISRAEL. De la aeroport vom merge la hotelul din Tiberias. In drum spre Haifa trecem pe langa Caesareea si admiram apeductul roman. Haifa al treilea oraş port ca mărime din Israel este situat în golf, la poalele Muntelui Carmel. Admiram Templul Cultului Bahai, cu grădinile sale superb terasate, sit Patrimoniu UNESCO şi încântaţi de atâta frumuseţe, poposim la Mănăstirea Stela Maris (Steaua Mării) - construita peste Pestera Sf. Ilie Tezviteanul. Ne continuăm traseul spre Tabgha, unde Hristos a înmulţit 5 pâini si 2 peşti ca să ajungă la 5000 de oameni şi apoi poposim pe Muntele Fericirilor, o colină domoală, de 560 m înălţime, în mijlocul cîmpiei de unde ochii pot privi la Marea Galileei – vizitarea bisericii - unde Isus a predicat ,,Predica de pe munte” si Rugaciunea Domnului a fost spusa pentru prima data – Biserica Sfintii Apostoli. Cazare şi cină la hotel in Tiberias.

Ziua a II: Muntele TABOR, MAREA GALILEI, CAPERNAUM, NAZARET

Mic dejun. Urcăm pe Muntele Tabor vizitarea bisericii ortodoxe ridicate pe locul unde s-a pretrecut „Schimbarea la Faţă” a lui Iisus. Ne îndreptăm spre Nazareth, locul unde Iisus şi-a petrecut o mare parte din viaţa sa. Vizităm Biserica catolica a Bunei Vestiri, înalţată pe locul unde Arhanghelul Gabriel a anunţat-o pe Fecioara Maria, că va naşte Fiul Domnului, apoi vizităm Biserica Ortodoxă Grecească „Sf. Gabriel”, unde în altarul mic şi întunecos se aude susurul Izvorului Sfintei Marii. Plecăm spre Cana Galileei (Kafi Kana), unde Hristos a făcut prima minune, transformând apa în vin, în casa lui Simon Cananitul. Dupa aceea ne vom indrepta catre Yardenit – locul amenajat de botez pe râul Iordan. Coboram spre Marea Galileei, optional plimbare cu vaporasul, cost 10 euro. Plecăm spre Capernaum, pentru a vizita Casa Sfântului Petru si sinagoga – centrul slujirii Domnului. Vizita la fabrica de diamante. Întoarcere la hotel în Tiberias - cină.

Ziua a III: IORDANIA - AMMAN

Traversam frontiera in Iordania. Primul obiectiv in Iordania va fi catre anticul oras Jerash, spectaculos prin colonadele, templele si amfiteatrele sale, care nu a avut norocul de a intra in patrimoniul UNESCO, deoarece o strada taie în două vechiul sit arheologic. Jerash a fost fondat de către Alexandru cel Mare, dar a cunoscut perioada de glorie în timpul Imperiului roman, fiind unul dintre cele mai bine conservate oraşe romane. Jerash este asemanator cu Palmyra din Siria. Oraşul nu este decat partial excavat, strangandu-se fonduri pentru a putea fi făcute sapaturi si mai departe. Amfiteatrele din oras sunt folosite si acum pentru diverse concerte sau la sarbatori. Dupa care ne indreptam spre Madaba "orasul mozaicurilor". Vedem aici Biserica Ortodoxa Sf. Gheorghe, cea care cuprinde mosaicul ce reprezinta cea mai veche harta a Tarii Sfinte, cu centrul la Ierusalim. Urcam pe Muntele Nebo (800 metri), de unde Moise a vazut Pamantul Fagaduintei. Cina si cazare la hotel in Amman.

ZIUA IV: AMMAN- PETRA –AMMAN

Mic dejun. Dimineata vom face un tur panoramic al orasului Amman: Citadela, cu perspective spre Amfiteatrul Roman, Templul lui Zeus, Palatul Omayazilor, Muzeul de Arheologie. EXCURSIE PETRA. Pornim spre Petra - capitala Nabatienilor, „cetatea roz roşiatică” construită din clădiri tăiate în stâncă, veche de peste 2.000 ani, dar redescoperită in 1812 dupa 300 de ani de uitare. Aşezată într-un canion care îi conferă o pozitionare naturală excelentă, cetatea a rezistat atacurilor elenilor si romanilor conduşi de Pompei, dar a fost invinsă de armatele lui Traian. Vom vedea defilee inguste, fatade sapate in stanca, temple, morminte funerare. Ne vom opri în special pentru a vizita Tezaurul Al Khazanek si Amfiteatrul. Petra a fost inclusa prin vot universal în anul 2007 în rândul noilor 7 minuni ale lumii antice si moderne. Petra cu comorile ei reprezinta cea mai cunoscuta atractie turistica a Iordaniei. Parasim Petra si trecând peste Valea lui Moise, revenim la Amman. Cina si cazare in Amman.

ZIUA V: IERUSALIM - QUMRAN - IERIHON - HOZEVA

Mic dejun. Traversam granita si ajungem la Qumran, locul in care au fost descoperite manuscrisele de la Marea Moarta – timp pentru baie in Marea Moarta si cumparaturi cosmetice. Urmatoarea vizita va fi in Ierihon cel mai vechi oras, unde putem vedea ,,dudul lui Zacheu” vamesul si vom face un popas la Biserica si caminul romanesc. Turul nostru va continua cu deplasare in desert la Hozeva, la Mănăstirea Sf. Gheorghe Hozevitul unde se pastreaza moastele Sf Ioan Romanul de la Neamt și Muntele Ispitei unde Isus a fost ispitit timp de 40 de zile, iar trecand prin valea Iordanului ne oprim si la Biserica Sfantul Gherasim. Ne indreptam spre Ierusalim „oraşul sfânt”, capitala lui David. Urcăm Muntele Măslinilor, privim Valea Gedronului/Valea Iosafat, presărată cu mormintele celor care doresc să învieze primii şi Poarta de Aur prin care va intra Mântuitorul la cea de-a doua venire. Vizităm Biserica Tatăl Nostru, unde Iisus i-a învăţat pe ucenicii săi cum sa se roage. Cină şi cazare în Betlehem.

Ziua VI: IERUSALIM

Mic dejun. Începem pelerinajul urcând pe Muntele Scopus, pentru a vedea de sus panorama Ierusalimului şi a Sfintei Cetăţi - Muntele Măslinilor, vizitarea Manastirii Eleon şi a Bisericii Dominus Flavit (Domnul a plâns); Biserica Mormântului Maicii Domnului, Grădina cetate prin Poarta Sf. Ştefan, Gradina Ghetsemani unde Isus s-a rugat in noaptea arestului. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 Staţii în care s-a oprit Iisus pe Drumul Crucii, Piatra ungerii, vizitarea paracliselor sfinte pâna la Sfântul Mormant. Urcare pe Golgota. Cină şi cazare în Betlehem.

Ziua a VII: BETHLEHEM - IERUSALIM

După micul dejun vizitam Bethlehem-ul, locul naşterii lui Iisus, zona de Autoritate Palestiniana, vizităm Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului, ridicată de Împărăteasa Elena peste peştera în care s-a născut Iisus, vizitarea Bisericii romano catolice Sfanta Ecaterina, Grota Laptelui si Biserica Pastorilor. Apoi vizitam Manastirea de maici Sf. Teodosie. Ne indreptam spre manastirea greco-ortodoxa din Pustiul Iudeii, Sf. Sava. Aceasta manastire a luat fiinta in sec V si este considerata a fi printre cele mai vechi din lume, fiind printre putinele lacasuri cu viata neintrerupta de rugaciune si cu pastrarea intocmai a traditiilor sfinte. Traversam granita si ne indreptam spre Ierusalim, urcăm pe Muntele Sion şi ne închinăm la Biserica Adormirii Maicii Domnului şi la locul unde, acum mai bine de 2000 de ani s-a petrecut Cina cea de Taină, apoi vizităm Mormântul Regelui David si Zidul de Vest / Zidul Plangerii. Cină şi cazare în Betlehem.

Ziua VIII: Spre Casa: TEL AVIV – TIMISOARA …

Mic dejun. In drum spre aeroport vizitam Ein Karem - locul nasterii Sf. Ioan Botezatorul, apoi o vedere panoramic asupra Tel Avivului – in cartierul Jaffa ( daca timpul ne permite). Transfer la aeroport; formalitatile de imbarcare incep cu 3 ore inainte de decolare.

Tarif 1059 EUR / pers

Daca se achita avans pana la 30 iunie TARIFUL este 959 Eur

Perioada 17 – 24 noiembrie 2017- 8 ZILE

Transport Cazare Masa Alte facilitati
  • ghid insotitor
  • avion direct
  • transfer timisoara- budapesta
  • hotel 3*
  • demipensiune
  • tur de oras
  • vizite la obiective turistice

BONUS EXCURSIE LA TABOR,
 HOZEVA, Sf Sava si
 Theodosie !BONUS EXCURSIE LA TABOR,
 HOZEVA, Sf Sava si
 Theodosie !BONUS EXCURSIE LA TABOR,
 HOZEVA, Sf Sava si
 Theodosie !BONUS EXCURSIE LA TABOR,
 HOZEVA, Sf Sava si
 Theodosie !BONUS EXCURSIE LA TABOR, HOZEVA, SF SAVA SI THEODOSIE !

BONUS EXCURSIE LA TABOR, HOZEVA, SF SAVA SI THEODOSIE !

►transport avion + autocar de lux in Israel;

►taxa de aeroport/securitate, transfer aeroport –hotel – aeroport;

►7 nopti cazări hoteluri - 2 nopti in Tiberias 3/4*+ 3 nopti Betlehem 3/4*/ 2 nopti Amman 3/4*;

►demipensiune (mic dejun + cină);

►intrări la obiectivele mentionate cu exceptia optionalelor;

►transferuri şi excursii conform program;

►ghid licentiat si vorbitor de limba romana pe toata durata programul;

►transferul la/ de la aeroport Budapesta

►asistenţă turistică;

►taxa de viza si frontiera pentru Iordania.

►bacşişul pentru ghizi si soferi in Israel si Iordania (se colecteaza la plecarea din Budapesta 35 euro/pers);

►băuturile la cină;

►asigurarea medicala 38 lei/ pers;

►suplimentul single: la cerere;

►excursiile optionale.

Tipuri de servicii si preturi (alege un serviciu pentru a continua)

Serviciu
Adulti/Copii
Perioade
 
Pret
transport avion + cazare + masa
Zbor din Timisoara pana la Tel Aviv.
Package
un adult
oferta speciala
1,23900 EUR 1,13900 EUR / 9 nopti
transport avion + cazare + masa
Zbor din Timisoara pana la Tel Aviv.
Package
2 adulti
oferta speciala
2,11800 EUR 1,91800 EUR / 9 nopti
transport avion + cazare + masa
Zbor din Timisoara pana la Tel Aviv.
Package
3 adulti
oferta speciala
3,17700 EUR 2,87700 EUR / 9 nopti

Rezervare online