Roma - orasul celor 7 coline!

710 EUR / pers.
Rezerva acum

Circuite autocar

Roma - orasul celor 7 coline!

ZIUA 1. Plecare din Timisoara cu autocar omologat curse externe. Tranzitarea Ungariei –Austriei -Italiei . Sosire in Trieste , un oras din nord-estul Italiei, capitala regiunii Friuli-Venezia Giulia. Cunoscut si ca „perla Adriaticii”, orasul este mic si neobisnuit, cu influente din toate partile lumii. Adapostit intre muntii Carso si mare, este capitala operetelor si a „bella vita”.Cazare in Trieste , hotel de 3* .

ZIUA 2. Mic dejun. Tur panoramic Trieste, plecare spre Florenta, orasul Renasterii italiene. In Florenta se viziteaza Biserica Santa Croce, locul in care sunt inmormantati cativa din marii oameni de cultura ai Italiei: Machiavelli, Michelangelo, Ugo, Foscolo, Marconi, Gallileo Gallilei si altii. Aici pot fi admirate picturile lui Giotto si Crucifixul lui Cimabue, precum si ceramica lui Lucca della Robbia. Turul continua cu Piazza della Signoria, locul in care Neptun din mijlocul fantanii sale si Cosimo I de Medici de pe calul sau strajuiesc Palazzo Vecchio si Loggia dei Lanzi. De aici se ajunge repede la Domul din Florenta (Catedrala Santa Maria del Fiore), cu a sa cupola construita de Bruneleschi si pictata de Vasari. Campanilla care se inalta in apropiere e opera lui Giotto, iar Portile Orientale ale Baptiseriului sunt atribuite lui Ghilberti.Cazare la hotel 3* in Florenta.

ZIUA 3. Mic dejun. Plecam pe traseul Ponte Vecchio spre Palatul Pitti, ultima resedinta a familiei Medici. In continuare, timp liber pentru vizite la biserica Santa Maria Novella, Galeria Academiei, Galeriile Uffizi, Gradinile Boboli, Mormintele familiei Medici Plecare spre Pisa. Vizita pe “Campo dei Miracoli” – locul unde se afla Turnul Inclinat, Catedrala si Baptiseriul. Continuarea traseului spre Roma,. Cazare la hotel 3* Roma.

ZIUA 4 . Mic dejun. Tur de oras “Roma antica”: Forumul Roman, Colosseumul(intrarea se achita din tara ), Arcurile de Triumf, Calea Sacra, Basilica lui Maxentiu si Constantin, Capitoliul, Forumul si Columna lui Traian. Traseul continua prin Piata Venetia cu monumentul Vittoriano - simbol al unitatii Italiei moderne, Piata Navona, Piata Spaniei, Fontana di Trevi - cel mai frumos monument baroc al Romei, Panteonul. Dupa-masa, timp liber in Roma. Cazare Roma , hotel 3*

ZIUA 5. Mic dejun. Dimineata, vizitam Statul Vatican, teritoriu de 44 ha, cel mai mic stat din lume. Avand ca suveran pe Papa, el are propriul drapel, bate propria moneda, emite propriile timbre iar garzile sunt inca imbracate in pitoreasca uniforma conceputa de Michelangelo. Muzeul Vatican adaposteste capodopere grecesti si romane: Venus din Cnide, Grupul Laocoon, Apollon din Belvedere, salile Raphael si celebra Capela Sixtina cu bolta decorata de Michelangelo. Vizitam Catedrala San Pietro din piata cu acelasi nume, Bazilica ridicata de Constantin pe locul unde Apostolul Pavel a fost depus dupa martiriul sau din Circul lui Nero. Prima capela la dreapta adaposteste Pieta, extraordinara opera din tinerete a lui Michelangelo, iar deasupra mormantului Sf. Petru, Bernin a conceput gigantul Baldachin, inalt de 29 m. Dupa-masa, timp liber pentru descoperirea “Romei artistice”: Fontana di Trevi, Piata Spaniei, Piata Poporului. Cazare hotel 3*in Roma.

ZIUA 6. Mic dejun,vizitam Piaza di Spania si Villa Borgheze si eventual o dupa-amiza de shopping la Outlet Castel Romano, cazare hotel Roma 3*

ZIUA7.Mic dejun, transfer aeroport pentru cei care sunt cu avionul, plecare spre Ravenna.Programul prevede o scurta oprire la Assisi, orasul Sfantului Francisc (intemeietorul Ordinului Franciscan), unde vom vizita biserica ce-i poarta numele. Popas la San Marino, (in functie de timpul dicponibil)unde turul se desfasoara in cetatea medievala de pe muntele Titano, locul in care libertatea a fost cel mai pretuit lucru de-a lungul secolelor. Cazare in hotel 3* in Ravenna.

ZIUA 8. Mic dejun. Plecare spre Maribor. Un popas va fi facut in Ravenna, “orasul mozaicurilor”. In centrul orasului este Piazza del Popolo, o piata fermecatoare, inconjurata de cladiri istorice, inclusiv de primaria orasului construita initial ca un palat in seolul al XV-lea.Insa cele mai importante atractii turistice din Ravenna sunt mozaicurile si bisericile care le adapostesc.Cazare hotel 3* in Maribor 3* (de vizitat in functie de posibilitate ,Biserica Sfantului Ioan Botezatorul, Grad (Castelul), castelul a fost resedinta unor nobili provinciali de la sfarsitul Evului Mediu. Cladirea detine o scara somptuoasa, cu sculpturi din secolul al XVIII-lea si o sala decorata cu un tavan pictat si cu elemente din stuc, Slomskov trg (Slomsek Square, Kirchenplatz (Piata Bisericii), dupa Biserica Sfantului Ioan Botezatorul, Maribor Cathedral.)

ZIUA 9. Mic dejun plecare spre Romania. Sosire in tara in functie de formalitatile vamale.

SERVICII INCLUSE:

SERVICII INCLUSE:

- 4 nopţi cazare cu mic dejun în Roma hotel 3*

- 1 noapte cazare cu mic dejun in Trieste;

- 1 noapte cazare cu mic dejun in Florenta;

- 1 noapte cazare cu mic dejun in zona Ravenna;

- 1 noapte cazare cu mic dejun in Maribor

- transport cu autocarul omologat curse externe;

- tur de oras in Roma

- ghid specializat pe parcursul excursiei

- intrarile in orase

NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ:

- city tax, la receptia hotelului se achita cash o taxa de 1- 6 €/ noapte / pers.

- asigurarea medicala;

- supliment camera SGl – 190 eur Euro/pers;

- asigurarea storno

- asigurare daune copii- 90 eur cu /persoana

- intrarea la Vatican – aproximativ 32 eur/pers- se achita din tara

- intrarea la Coloseum –aprox- 28 eur /pers

NOTA: Locurile vor fi rezervate in functie de ordinea inscrierii in agentie.Pretul este valabil pentru grup de minim 40 de persoane. In cazul in care vor fi mai putini participanti, pretul se recalculeaza.Ghidul are voie sa modifice programul turistic fara a schimba structura acestuia.

Transport Cazare Masa
  • autocar 3*
  • ghid insotitor
  • hotel 3*
  • mic dejun

stiati ca ????

Illy, povestea unei cafele cu parfum timişorean

Illy, povestea unei cafele cu parfum timişorean

Citeste mai mult: adev.ro/mjdr4s
Illy, povestea unei cafele cu parfum timişorean

Citeste mai mult: adev.ro/mjdr4s

Francesco Illy, inventatorul espréssorului modern şi fondatorul renumitei companii Illy, s-a născut în Banat, în anul 1892. La 22 de ani, bărbatul a luptat în Primul Război Mondial, iar viaţa l-a purtat mai apoi spre Italia, unde a pus bazele unei afaceri de mare succes. Ştiri pe aceeaşi temă Prima iubită a lui Beethoven a locuit la Timişoara. O frumoasă femeie ... FOTO Poliţia locală a demolat colibele insalubre din zona Buziaşului..... Toleranţă zero la corupţie în Universitatea de Vest din Timişoara Celebrul esprésso, simbol al culturii moderne italiene, cafeaua-minune gata în câteva secunde, a fost reinventat de un bănăţean din Timişoara. Francesco Illy, sau Ferencz, cum figurează în scriptele veacului al XIX-lea, s-a născut în cartierul Iosefin din Timişoara (pe atunci parte a Imperiului Austro-Ungar), în 7 octombrie 1892. Tatăl său, un tâmplar maghiar, se numea János, iar pe mama nemţoaică o chema Rössler Aloisia. După şcoala elementară urmată la Liceul Piarist din Timişoara, Illy a absolvit şcoala profesională, în 1904. Conform diplomei de absolvire, tânărul Ferencz nu avea medii extraordinare. Notă maximă a primit doar la disciplina „desen de mână“, luând însă note de trecere la limită la religie, istorie, matematică şi scriere. În Timişoara, Illy a locuit într-o casă aflată în fosta piaţă Scudler sau Kuttle, astăzi budelavrul Regele Ferdinand. La 22 de ani, s-a înrolat ca ofiţer în armata austro-ungară şi a plecat în Primul Război Mondial. După război, Illy s-a stabilit la Trieste, în Italia, unde s-a angajat ca la Hausbrandt, o firmă locală care se ocupa cu prepararea şi comercializarea cafelei, firmă care a fost înfiinţată chiar în anul în care s-a născut Francesco. Primul Război Mondial i-a marcat existenţa pentru că, după război, atât oraşul său natal, Timişoara, cât şi cel adoptiv, Trieste, şi-au schimbat statul de apartenenţă. Înainte de război, amândouă făceau parte din Imperiul Austro-Ungar. Mai apoi, Timişoara a trecut la România, iar Trieste a devenit italian.

Francesco Illy, inventatorul espréssorului modern şi fondatorul renumitei companii Illy, s-a născut în Banat, în anul 1892. La 22 de ani, bărbatul a luptat în Primul Război Mondial, iar viaţa l-a purtat mai apoi spre Italia, unde a pus bazele unei afaceri de mare succes. Ştiri pe aceeaşi temă Prima iubită a lui Beethoven a locuit la Timişoara. O frumoasă femeie ... FOTO Poliţia locală a demolat colibele insalubre din zona Buziaşului..... Toleranţă zero la corupţie în Universitatea de Vest din Timişoara Celebrul esprésso, simbol al culturii moderne italiene, cafeaua-minune gata în câteva secunde, a fost reinventat de un bănăţean din Timişoara. Francesco Illy, sau Ferencz, cum figurează în scriptele veacului al XIX-lea, s-a născut în cartierul Iosefin din Timişoara (pe atunci parte a Imperiului Austro-Ungar), în 7 octombrie 1892. Tatăl său, un tâmplar maghiar, se numea János, iar pe mama nemţoaică o chema Rössler Aloisia. După şcoala elementară urmată la Liceul Piarist din Timişoara, Illy a absolvit şcoala profesională, în 1904. Conform diplomei de absolvire, tânărul Ferencz nu avea medii extraordinare. Notă maximă a primit doar la disciplina „desen de mână“, luând însă note de trecere la limită la religie, istorie, matematică şi scriere. În Timişoara, Illy a locuit într-o casă aflată în fosta piaţă Scudler sau Kuttle, astăzi budelavrul Regele Ferdinand. La 22 de ani, s-a înrolat ca ofiţer în armata austro-ungară şi a plecat în Primul Război Mondial. După război, Illy s-a stabilit la Trieste, în Italia, unde s-a angajat ca la Hausbrandt, o firmă locală care se ocupa cu prepararea şi comercializarea cafelei, firmă care a fost înfiinţată chiar în anul în care s-a născut Francesco. Primul Război Mondial i-a marcat existenţa pentru că, după război, atât oraşul său natal, Timişoara, cât şi cel adoptiv, Trieste, şi-au schimbat statul de apartenenţă. Înainte de război, amândouă făceau parte din Imperiul Austro-Ungar. Mai apoi, Timişoara a trecut la România, iar Trieste a devenit italian.

Citeste mai mult: adev.ro/mjdr4s
Francesco Illy, inventatorul espréssorului modern şi fondatorul renumitei companii Illy, s-a născut în Banat, în anul 1892. La 22 de ani, bărbatul a luptat în Primul Război Mondial, iar viaţa l-a purtat mai apoi spre Italia, unde a pus bazele unei afaceri de mare succes. Ştiri pe aceeaşi temă Prima iubită a lui Beethoven a locuit la Timişoara. O frumoasă femeie ... FOTO Poliţia locală a demolat colibele insalubre din zona Buziaşului..... Toleranţă zero la corupţie în Universitatea de Vest din Timişoara Celebrul esprésso, simbol al culturii moderne italiene, cafeaua-minune gata în câteva secunde, a fost reinventat de un bănăţean din Timişoara. Francesco Illy, sau Ferencz, cum figurează în scriptele veacului al XIX-lea, s-a născut în cartierul Iosefin din Timişoara (pe atunci parte a Imperiului Austro-Ungar), în 7 octombrie 1892. Tatăl său, un tâmplar maghiar, se numea János, iar pe mama nemţoaică o chema Rössler Aloisia. După şcoala elementară urmată la Liceul Piarist din Timişoara, Illy a absolvit şcoala profesională, în 1904. Conform diplomei de absolvire, tânărul Ferencz nu avea medii extraordinare. Notă maximă a primit doar la disciplina „desen de mână“, luând însă note de trecere la limită la religie, istorie, matematică şi scriere. În Timişoara, Illy a locuit într-o casă aflată în fosta piaţă Scudler sau Kuttle, astăzi budelavrul Regele Ferdinand. La 22 de ani, s-a înrolat ca ofiţer în armata austro-ungară şi a plecat în Primul Război Mondial. După război, Illy s-a stabilit la Trieste, în Italia, unde s-a angajat ca la Hausbrandt, o firmă locală care se ocupa cu prepararea şi comercializarea cafelei, firmă care a fost înfiinţată chiar în anul în care s-a născut Francesco. Primul Război Mondial i-a marcat existenţa pentru că, după război, atât oraşul său natal, Timişoara, cât şi cel adoptiv, Trieste, şi-au schimbat statul de apartenenţă. Înainte de război, amândouă făceau parte din Imperiul Austro-Ungar. Mai apoi, Timişoara a trecut la România, iar Trieste a devenit italian.

Citeste mai mult: adev.ro/mjdr4s

NOTA: Locurile vor fi rezervate in functie de ordinea inscrierii in agentie.Pretul este valabil pentru grup de minim 40 de persoane. In cazul in care vor fi mai putini participanti, pretul se recalculeaza.Ghidul are voie sa modifice programul turistic fara a schimba structura acestuia.

- 4 nopţi cazare cu mic dejun în Roma hotel 3*

- 1 noapte cazare cu mic dejun in Trieste;

- 1 noapte cazare cu mic dejun in Florenta;

- 1 noapte cazare cu mic dejun in zona Ravenna;

- 1 noapte cazare cu mic dejun in Maribor

- transport cu autocarul omologat curse externe;

- tur de oras in Roma

- ghid specializat pe parcursul excursiei

- intrarile in orase

- intrări la obiectivele turistice;

- city tax, la receptia hotelului se achita cash o taxa de 1- 6 €/ noapte / pers.

- asigurarea medicala;

- supliment camera SGl – 190 eur Euro/pers;

- asigurarea storno

- asigurare daune copii- 90 eur cu /persoana

- intrarea la Vatican – aproximativ 32 eur/pers- se achita din tara

- intrarea la Coloseum –aprox- 28 eur /pers

Tipuri de servicii si preturi (alege un serviciu pentru a continua)

Serviciu
Adulti/Copii
Perioade
 
Pret
transport autocar + cazare + masa
Package
un adult
71000 EUR / 8 nopti

Rezervare online