Bienala de arta la Venetia

190 EUR / pers.
Rezerva acum

Weekend cu autocarul

Weekend cu autocarul la Venetia (Timisoara - Venetia - Timisoara)

Joi - Ziua 1: 28.09.2017

Plecare din Timisoara cu autocar omologat curse externe. Tranzitarea Ungariei –Austriei - Italiei. Sosire Lido di Jesolo - una dintre statiunile cele mai frumoase ale Marii Adriatice, ce se intinde de-a lungul Coastei de Nord-Est, langa laguna Venetiei, locul ideal pentru a combina odihna si relaxarea cu calatoriile sau vizitele culturale. Cazare hotel, optional cina.

Vineri - Ziua 2: 29.09.2017

Mic dejun. Transfer cu vaporul de la Punta Sabioni, se viziteaza Venetia – spunem adio asfaltului si masinilor poluante pentru ca de aici incolo nu calcam decat pe piatra slefuita manual cu multe secole in urma.Trecem o multime de poduri si podulete, sub care nu e decat apa sarata a Adriaticii, domolita printre casele cu prag, din care iesi pentru a sari direct in gondola, vehicul atat de gratios incat pare desprins parca din alta lume. Optional cu gondola sau cu un vaporetto, dupa ce revenim din visare, vom porni pe Canale Grande, “strada principala a orasului”, i-am putea spune, daca nu ar fi din apa, pe ale carei laturi sunt aliniate ca la comanda, palate renascentiste uluitor de frumoase, chiar daca sunt scaldate la propriu in ape. Turul orasului cuprinde Piata San Marco, (locul in care, in fata Catedralei San Marco si a Dogelui se revarsau darurile corabierilor ce strabateau marile), Puntea Suspinelor, Palatul Dogilor, Bazilica San Marco, Turnul Campanile, Procuratiile, Podul Rialto sau Prefecturile Imperiale inainte de a debarca in multimea de porumbei de pe Debarcaderul Sclavilor, locul, unde pana la 1810, sclavii africani se licitau direct de pe cheiul acesta. Optional se face Excursie pe insula Murano - insula sticlei, ce duce renumele mesterilor de aici peste tot in lume. Vizita la un atelier (demonstratie de maiestrie de sticlarie) si apoi timp liber pentru a admira uimitoarele dantelarii in sticla ale marilor case de productie aflate pe insula de mai bine de 700 de ani si insula Burano – insula pescarilor si a frumoaselor broderii si dantelarii. Plimbare pe micul Corso al insulei pana in Piata Baldassare Gallupi unde se afla Biserica si Museo dell Merletto. Dupa amiaza, timp liber pentru cumparaturi in Lido. Cazare hotel, optional cina.

Pentru cei din grup care doresc sa viziteze Bienala de Arte de la Venetia, una dintre cele mai mari manifestări culturale în domeniu, o pot face in oricare dintre zile, fie participand selectiv la programul turistic, fie renuntand in intregime la acesta.

Sambata - Ziua 3: 30.09.2017

Mic dejun. Optional se viziteaza Padova si Verona. Se pleaca spre Padova – oras al stiintelor (datorita universitatii din secolul al XIV-lea unde a studiat Galileo Galilei) dar si oras al artelor (aici s-a nascut Donatello, Virgiliu, Bellini sau Vasari). Se viziteaza: Prato della Valle –cea mai mare piata din Europa , Basilica di Sant'Antonio,Gattamelata –mulajul in bronz al lui Donatello, zona Vechii Universitati care si-a deschis portile in 1222 , Piata Signoria cu Salonul lui Palladio . Se continua drumul spre Verona –orasul lui Romeo si al Julietei al II-lea oras ca marime din regiunea Veneto in ceea ce priveste populatia si bogatiile culturale. Se viziteaza Piazza Bra cu arenele romane ce dateaza din sec I, Piazza delle Erbe, Piazza dei Signori cu celebrele morminte ale familiei Scaligeri., apoi vom poposi cateva momente in fata balconului Julietei.

Seara, intoarcere la Lido di Jesolo - timp liber pentru odihna, plimbare, eventual cumparaturi. Cazare hotel.

Duminica - Ziua 4: 01.10.2017

Mic dejun. Parasim in aceasta zi zona Veneto cu gandul de a reveni......Sosire in Timisoara, in jurul orelor 24 (in functie de formalitatile vamale).

Tariful include:
- 3 nopti cazare cu mic dejun la hotel 2*/3*
- servicii ghid pe tot parcursul excursiei
- transport autocar omologat curse externe

Tariful nu include:
- intrari obiective turistice /vaporetto (gondola)
- transport cu vaporasul Punta Sabioni -Venetia - Punta Sabioni ~ 10 euro.
- transport cu vaporasul Punta Sabioni -Venetia -Murano -Burano-Punta Sabioni ~ 20 euro.
- asigurari medicale/storno
- optional Padova-Verona: 25 euro/pers

ACTE NECESARE:
- paşaport original sau carte de identitate;
- cazier judiciar pentru insotitorul de grup de copii;
- pentru copiii sub 18 ani – declaratie notariala de la ambii parinti, dupa caz.

Notă:
Locurile vor fi rezervate în funcţie de ordinea înscrierii în agenţie. Preţul este valabil pentru grup de minim 40 de persoane. În cazul în care vor fi mai puţini participanţi, preţul se recalculează (supliment grup mai mic de 40 pers: 20 euro/pers). Ghidul are voie să modifice programul turistic fără a schimba structura acestuia.

Transport Cazare Masa Alte facilitati
  • autocar 3*
  • ghid insotitor
  • hoteluri 2*/3*
  • mic dejun
  • tur de oras
  • vizite la obiective turistice

Murano este o destinatie turistica importanta, mai ales pentru cei care ajung in Venetia. Este, poate, cea mai cunoscuta insula din laguna venetiana. Din largul marii vei sti imediat care e Murano, pentru ca se zareste farul inclinat si campanillele celor doua biserici. Renumele insulei a crescut datorita faptului ca aici se produce celebra sticla de Murano, cunoscuta in intreaga lume pentru calitatile sale. Face parte din categoria insulelor nordice din laguna Venetiei. Insula Murano este alcatuita, precum Venetia, din mai multe insulite, legate prin poduri. Este o insula mica si are o populatie de 5000 de locuitori.

Bienala de la Veneția este unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale internaționale dedicate manifestărilor artistice din domeniile arte vizuale, arhitectură, muzică, teatru, dans, cinematografie. Fiecare ediție organizată oferă un melanj eclectic de proiecte artistice reprezentative fiecărei țări participante.

Participarea României la Bienala de la Veneția ilustrează un dialog cultural cu lumea artei contemporane internaționale inițiat acum mai bine de 100 de ani, când a avut loc prima sa participare la acest eveniment. Prin prezența la Bienala de Artă de la Veneția, România și-a câștigat o poziție respectată pe podiumul internațional al artei contemporane, artiștii români asimilându-se unui nod cultural format din iubitori ai artei, curatori, colecționari și alți operatori culturali.

Notă: Locurile vor fi rezervate în funcţie de ordinea înscrierii în agenţie. Preţul este valabil pentru grup de minim 40 de persoane. În cazul în care vor fi mai puţini participanţi, preţul se recalculează (supliment grup mai mic de 40 pers: 20 euro/pers). Ghidul are voie să modifice programul turistic fără a schimba structura acestuia

  • 3 nopti cazare cu mic dejun la hotel 2*/3*
  • transport autocar omologat curse externe
  • servicii ghid pe tot parcursul excursiei

- intrari obiective turistice /vaporetto (gondola)
- transfer cu vaporasul Punta Sabioni -Venetia - Punta Sabioni ~ 10 euro.
- optional - transport cu vaporasul Punta Sabioni -Venetia -Murano -Burano-Punta Sabioni ~ 20 euro.
- optional Padova-Verona: 25 euro/pers

- asigurari medicale/storno

Tipuri de servicii si preturi (alege un serviciu pentru a continua)

Serviciu
Adulti/Copii
Perioade
 
Pret
transport autocar + cazare + masa
Package
2 adulti
38000 EUR / 3 nopti
transport autocar + cazare + masa
Package
3 adulti
57000 EUR / 3 nopti

Rezervare online